WEB DEVELOPMENTStudiu de caz - Ecaterina Popa

Ecaterina, este o studentă care a absolvit cursul de Web Development predat de domnul Vladimir. În acest studiu de caz vom urmări progresul pe care l-a făcut în cadrul studiilor și vom vedea unele dintre proiectele create pe durata cursului.

woman looking straight
Ecaterina Popa - studiu de caz

Fiind deja echipată cu cunoștințe de bază în HTML, CSS și JavaScript, Ecaterina a decis că e timpul să avanseze și să învețe cum să creeze aplicații web mai complexe. Pentru a ajunge la acel scop, iterația cursului pe care îl urma Ecaterina s-a axat pe următorul stack de tehnologii - MERN:

  • MongoDB
  • ExpressJS
  • ReactJS
  • NodeJS

Efectul proiectelor reale

Unul dintre punctele forte ale cursului este anume focusul asupra proiectelor personale care sunt implementate în timpul perioadei de invățământ. În cadrul cursului totul începe de la ceva simplu, mai bine zis de la concepte de bază și evoluează la ceva mai complex, precum implementarea în proiecte a tuturor tehnicilor însușite. Din fericire această "practică" care este menționată mai sus, nu reprezinta niște exerciții banale, ci niște mini aplicații web care afișează și antreneaza skill-urile acumulate în cadrul lecțiilor.

website demo
Ecaterina Popa - studiu de caz

Mai mult de atât, cursul nu se limiteaza numai la proiecte simple, momentul culminant este atunci când toți studenții au șansa să dezvolte o aplicație full-stack, incepând cu partea de frontend și apoi continuând și cu cea de backend și într-un final combinându-le pentru a primi o adevărată aplicație web. De la, și până la.

Nu aveam așteptări prea mari de la curs. Însă odată ce a început, lecție de lecție am ințeles care este diferența dintre cursurile anterioare pe care le-am frecventat și cel pe care il frecventez acum, această diferență este curriculum-ul care se bazează pe proiecte practice și mult lucru cu codul. În prezent ma simt sigură pe mine și știu cert că pot crea un proiect de la 0, fară a avea o oarecare frică. Cu toții greșim și avem momente mai grele, însă atunci când dorești să renunți încearcă doar să pui intrebari, poate ca sună banal, însă mereu când eu, sau colegii mei nu înțelgeam anumite teme, o întrebare banală rezolva toate errorile pe care le aveam. Există momente cruciale în orice curs, însa tot de ce ai nevoie, e doar un profesor bun alături.

Mai jos puteți vedea aplicația pe care Ecaterina a creat-o desinestătător de la 0. Aceasta include atât frontend-ul cât și backend-ul, presupune implementarea în practică a mai multor concepte precum autentificarea, modelarea bazelor de date, schimbări de stări ale aplicației etc.

Workcation
Mirage
Tuple
Laravel

Mai mult decât cursuri

Practica pe primul loc. Anume astfel poate fi descris cursul de Web Development. Încercăm să oferim studenților aceeași experientă pe care ar avea-o la un job real chiar incepând cu primele lecții pe care le avem. Astfel, putem accelera progresul și scurta durata cursurilor față de metodele tradiționale de invățământ.

Mi-a plăcut foarte mult felul în care au fost concepute sarcinile pentru acasă. Instrucțiunile au fost formulate foarte clar, pas cu pas, ceea ce e foarte important. Mai mult de atât, sarcinile scrise în engleză m-au familiarizat cu "technical english". Mă bucur că am avut ocazia să învăț o astfel de tehnologie ca React, o tehnologie în care sunt create aplicații care servesc milioane sau chiar miliarde de utilizatori. Și nu în ultimul rând, un profesor bun alături care te ajută și te inspiră este cheia succesului în studierea programării.