GENERALFuture School în 7 întrebări

Urmăriți un interview cu fondatorul școlii și aflați mai multe despre experiența lui, despre programele pe care le oferim și despre cum Future School se plasează pe lângă metodele tradiționale de învățământ.


Versiunea text

La ce vârstă ați început cariera în domeniul IT?

Parcursul meu IT a luat start la 16 ani, când am început să învăț desinestătător de pe diverse surse din internet. La puțin timp după am fost angajat la Endava, chiar de pe băncile școlii. După 6 luni de zile am plecat la Pentalog, unde până și în prezent prestez servicii de conultanță unei companii de talie mondială.

Care au fost problemele cu care v-ați confruntat în cadrul carierei dumneavoastră?

Probabil că cea mai mare problemă a fost atunci când încercam să învăț singur fără a primi ajutor de la alți profesioniști. Acest lucru m-a facut la un moment dat să consider că programarea nu este pentru mine. Cu toate acestea, tot de ce aveam nevoie era de un pic de ghidare și cred că mai sunt încă multe alte persoane care se confruntă cu aceeași greutate.

Care este secretul de a ajunge inginer software la 18 ani?

Cu siguranță este ghidarea. Posibilitatea de a primi feedback și ajutor imediat de la persoane cu mai multă experiență, de la persoane care activează deja în domeniu, este de o valoare deosebită. Talentul, munca asiduă și persistența sunt și ele importante, dar dacă nu știm pe ce drum să o apucăm, daca nu știm unde vrem sa ajungem, atunci toată această energie este irosita.

Cum v-a venit ideea sa deschideți Future School?

Am activat în calitate de instructor în cadrul unei școli IT locale și, sincer vorbind, am fost adânc decepționat de nivelul de atenție care se oferea studiilor. Prin urmare, am hotarat că persoanele doritoare de a învăța și a-și lansa o carieră în IT merită mult mai mult, merita Future School și atitudinea pe care noi o oferim.

Care este misiunea Future School?

Misiunea Future School e de a oferi studii de calitate, condensate într-un timp scurt pentru a învăța și instrui persoanele doritoare cele mai moderne tehnologii cu un curriculum bazat în mare parte pe practică și proiecte reale.

Care este diferența între Future School și celelalte metode tradiționale de învățământ?

Diferența este atitudinea și durata în timp. Ne străduim sa nu lăsăm pe nimeni în spate, să includem pe fiecare în lecțiile noastre ca să creștem cu toții impreuna. Fiind și eu student la universitate, am observat că ni se predau materiale învechite, studenții nu sunt auziți, unii dintre ei stând 3 sau chiar 4 ani pentru a înțelege, într-un final, că nu este ceea ce ei își doreau, pe când la Future School învățăm cu toții împreună și absolvim in 6 luni.

Ce urmează pentru Future School?

Dorim să transformăm Future School în locul de bază pentru a învăța programarea, fie atunci când ești începător și o iai de la zero sau ești un profesionist care doreste să meargă la urmatorul nivel. Vom include în curând și cursuri de QA, cu specialisti internaționali, de Java, C# și Golang, în română și engleză.